plen

Kiełki Bio-Organic: Hurtownia i producent nasion - TORAF

Kiełki BIO ORGANIC - lucerna


Kiełki lucerny są cennym źródłem fitoestrogenów, hormonów roślinnych, które w naturalny sposób pomagają zwalczać symptomy menopauzy.

Kiełki BIO Organic - lucerna Alfalfa

Kiełki BIO Organic - soja


Kiełki soi to wyśmienite źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, wapnia, potasu, żelaza i magnezu. Substancje antyrakowe zawarte w kiełkach soi hamują wzrost komórek nowotworowych.

Kiełki BIO Organic - soja

Kiełki BIO Organic – brokuł


Kiełki nasion brokułu są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających.

Kiełki BIO Organic – brokuł

Kiełki BIO Organic – rukola


Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe.

Kiełki BIO Organic – rukola

Kiełki BIO Organic – rzeżucha


Kiełki rzeżuchy mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem.

Kiełki BIO Organic – rzeżucha

Kiełki BIO Organic – rzodkiewka China Rose


Kiełki rzodkiewki dzięki dużej ilości witaminy C, ( zawierają jej 2 razy więcej niż korzeń rzodkiewki), podnoszą odporność organizmu. To świetny lek na przeziębienie, mający również działanie wykrztuśne.

Kiełki BIO Organic – rzodkiewka China Rose

Kiełki BIO Organic – soczewica


Kiełki soczewicy szczególnie polecane są dla kobiet w ciąży, gdyż dostarczają organizmowi kwasu foliowego, substancji ściśle związanej z prawidłowym rozwojem mózgu i układu nerwowego przyszłego dziecka.

Kiełki BIO Organic – soczewica

Kiełki Bio-Organic

Spożywanie kiełków jako składnika sałatek, kanapek czy innych potraw pozwala na znacznie wzbogacenie diety w białka, mikroelementy i witaminy. Nasiona, jako zalążek nowej rośliny, zawierają cenne substancje, dzięki którym jest możliwy jej wzrost. Ich bogactwo w czystej postaci nie może być jednak w pełni wykorzystane. Część składników ziaren nie jest trawiona przez układ pokarmowy. Zapoczątkowanie procesu kiełkowania sprawia, że w nasionach zachodzą przemiany. Uaktywnienie enzymów, które rozkładają węglowodany i białka na proste substancje, powoduje, że są one rozpuszczane w wodzie, a kiełki są znacznie lepiej przyswajane przez organizm. Hurtownia i producent nasion TORAF oferuje nasiona na kiełki i kiełkownice, których jest producentem. Pozwalają one na szybkie przygotowanie kiełków do spożycia.

Lucerna, soczewica i inne kiełki w ofercie

Kiełki można uprawiać samodzielnie w specjalnej kiełkownicy, w której umieszcza się nasiona. Okres kiełkowania i wzrostu trwa zaledwie kilka dni. Klientom, którzy poszukują wyjątkowo zdrowego, ekologicznego wyrobu, hurtownia i producent nasion TORAF oferuje nasiona na kiełki Bio-Organic. Ich zaletą jest całkowita czystość ekologiczna. Rośliny, z których pochodzą nasiona, są uprawiane w starannie przygotowanych warunkach, bez użycia nawozów sztucznych i preparatów chemicznych. Dzięki temu zachowują pełnię walorów zdrowotnych i brak w nich zanieczyszczeń np. metalami ciężkimi ze spalin. Kiełki Bio-Organic lucerny, soczewicy i innych roślin wymagają jedynie kilku dni w kiełkownicy, aby były gotowe do spożycia.