plen

Kiełki BIO Organic – rzodkiewka China Rose

Kiełki rzodkiewki dzięki dużej ilości witaminy C, ( zawierają jej 2 razy więcej niż korzeń rzodkiewki), podnoszą odporność organizmu. To świetny lek na przeziębienie, mający również działanie wykrztuśne. Duża zawartości siarki w kiełkach rzodkiewki wpływa korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci. Kiełki rzodkiewki mają ostry, pieprzny, wyrazisty smak niemal identyczny jak korzeń rzodkiewki. Produkt naturalny pochodzący z upraw ekologicznych. Nasiona wyhodowane bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE.

 

PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.