Kiełki BIO Organic - soja

Kiełki soi to wyśmienite źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, wapnia, potasu, żelaza i magnezu. Substancje antyrakowe zawarte w kiełkach soi hamują wzrost komórek nowotworowych. Zawierają również spore ilości kwasu foliowego, warto więc włączyć je do diety kobiet w ciąży. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w kiełkach pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu. Kiełki soi to doskonały dodatek do ryżu, kanapek, zup, twarożków i sałatek.

Produkt naturalny pochodzący z upraw ekologicznych nie zawiera nasion GMO. Nasiona wyhodowane bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE.

PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.