plen

Cykoria sałatowa Palla Rosa 3

Cichorium intybus L.

Odmiana cykorii czerwonej na zbiór  letni i jesienny. Wartościowe warzywo stosowane do sałatek i surówek, cenione za dodatni wpływ na tworzenie się czerwonych ciałek krwi, wysoką zawartość witamin i soli mineralnych. Tworzy dobrze wypełnione, okrągłe główki odporne na pękanie, o liściach barwy szkarłatnoczerwonej. Wysiew od połowy maja do połowy sierpnia do wielodoniczek lub na rozsadniku na głębokość 1-1,5 cm, nasiona kiełkują po upływie dwóch tygodni. Rozsadę wysadzać na miejsce stałe w rozstawie 20 x 30 cm. Zbiór należy przeprowadzić przed nadejściem mrozów.

Opakowanie: 5 g
Siew:  ½V - ½VIII
Zbiór: IX-X
Rozstawa: 20x30cm

 

Nasiona warzyw

Warzywa są jednym z najważniejszych składników diety. Dostarczają wielu cennych substancji odżywczych, w tym witamin i minerałów. W większości są lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego mogą być spożywane także przez osoby na różnych dietach. Doskonale nadają się też do przetwarzania i przechowywania przez wiele miesięcy, dzięki czemu są dostępne w najzdrowszej, surowej postaci przez cały rok. Uprawa warzyw jest możliwa zarówno na skalę przemysłową, jak i w domowym ogródku, a nawet na tarasie czy balkonie. Przedsiębiorstwo Nasienne „TORAF” – producent nasion warzyw – dostarcza nasiona zarówno w małych opakowaniach, jak i w pakietach o większej gramaturze. Pozwala to na wybór takiego zestawu, który zaspokoi potrzeby ogrodnika amatora lub hodowcy na skalę przemysłową.

Producent nasion warzyw TORAF – oferta 

Oferta naszej hurtowni obejmuje nasiona rozmaitych gatunków warzyw w małych opakowaniach. TORAF to między innymi producent nasion warzyw gruntowych, takich jak marchew, pietruszka, por czy seler w wielu odmianach. Oferujemy również nasiona warzyw sezonowych – pomidory, ogórki i paprykę. W asortymencie mamy odmiany papryki California Wonder, De Cayen i kilka innych, a także kilkanaście odmian pomidorów, ogórków, cebuli czy rzodkiewek. Jako producent nasion warzyw dbamy o ich wysoką jakość oraz o urozmaicenie asortymentu. Dlatego nie zabrakło w nim warzyw strączkowych – fasoli, grochów oraz kukurydzy, która zdobywa popularność wśród polskich ogrodników.