Nasiona na kiełki - jarmuż czerwony

Roślina zawierająca duże ilości sodu, potasu, wapnia, żelaza oraz witamin: A, C i K. Produkcję prowadzi się najczęściej na kiełkownicy. Wcześniej nasiona należy zamoczyć na 3-6 godz.
w ciepłej przegotowanej wodzie. Kiełki jarmużu rosną wyjątkowo szybko po 3 - 5 dniach są gotowe do spożycia, mają wówczas 5-6 cm. Dzięki swojemu lekko pikantnemu smakowi idealnie pasują do twarogu, potraw jajecznych, a także jako dodatek do sałatek, surówek i do dekoracji potraw.

PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

EAN: 5907595511438

 

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.