Nasiona na kiełki - mieszanka chińska

Mieszanka skomponowana jest z gatunków będących częstym dodatkiem w potrawach kuchni azjatyckiej. W skład mieszanki wchodzą gatunki będące nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka, obniżające poziom "złego" cholesterolu oraz zawierające duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Kiełki świetnie smakują przyrządzone na patelni z niewielką ilością oleju lub jako dodatek do potraw z ryżu.

Skład mieszanki:

  • Lens culinaris (soczewica jadalna) 15%,
  • Pisum sativum (groch zwyczajny) 15%,
  • Cicer arietinum (ciecierzyca pospolita) 15%,
  • Glycine clandestina (soja) 15%,
  • Vigna radiata (fasola mung) 20%,
  • Vigna angularis (fasola adzuki) 20%.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi, kiełki są gotowe do spożycia po upływie 4-7 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.

EAN: 5907595507967