Mieszanka skomponowana jest z gatunków będących częstym dodatkiem w potrawach kuchni azjatyckiej. W skład mieszanki wchodzą gatunki będące nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka, obniżające poziom "złego" cholesterolu oraz zawierające duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Kiełki świetnie smakują przyrządzone na patelni z niewielką ilością oleju lub jako dodatek do potraw z ryżu.
Skład mieszanki:
- Lens culinaris (soczewica jadalna) 15%,
- Pisum sativum (groch zwyczajny) 15%,
- Cicer arietinum (ciecierzyca pospolita) 15%,
- Glycine clandestina (soja) 15%,
- Vigna radiata (fasola mung) 20%,
- Vigna angularis (fasola adzuki) 20%.
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi, kiełki są gotowe do spożycia po upływie 4-7 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl.
EAN: 5907595507967 |