Nasiona na kiełki | Producent kiełkownic i nasion – TORAF

Nasiona na kiełki – producent kiełkownic TORAF

Kiełki są uznawane za jeden z najbogatszych w składniki odżywcze produktów spożywczych. Chociaż były doceniane już w starożytnych Chinach, w Polsce dopiero od niedawna są powszechnie dostępne w sklepach. Poza najczęściej konsumowanymi kiełkami rzodkiewki czy wielkanocnej rzeżuchy na talerzach pojawiają się też inne gatunki warzywne. Ich walory zdrowotne wynikają z tego, że nasiona, jako zalążek nowych roślin, są niezwykle bogatym magazynem białek, witamin i mikroelementów. W okresie wzrostu zaś przyjmują one formę strawną dla człowieka. Nasiona na kiełki, które oferuje TORAF, są odpowiednio przygotowane do wysiewu, dzięki czemu efekty można uzyskać już po kilkunastu dniach. Są to zarówno nasiona warzyw znanych z polskiej kuchni, jak i inne gatunki.

Oferta nasion na kiełki i kiełkownic

Samodzielnie uprawiane kiełki są lepszą alternatywą dla gotowych produktów, które można kupić w sklepach. Dzięki kontroli wzrostu mogą być spożywane na właściwym etapie i w świeżej postaci, wprost z domowej uprawy. Można ją prowadzić w specjalnym naczyniu – kiełkownicy. TORAF to również producent kiełkownic. Są to specjalne naczynia złożone z kilku szalek, na których można jednocześnie uprawiać różne rośliny. Naczynia są wyposażone w system regulowania poziomu wilgoci oraz wentylację.

Nasiona na kiełki, które znajdziecie Państwo w asortymencie to m.in.: rzeżucha, pszenica, czerwona kapusta, kozieradka czy gorczyca czarna. W ofercie mamy też nasiona soi, słonecznika oraz różnych mieszanek. Producent kiełkownic poleca również naczynia do domowej uprawy.

Kiełki - Fasola Adzuki

Fasola Adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające właściwości.

Kiełki - Fasola Adzuki

Kiełki - Fasola Mung

Kiełki - Fasola Mung

Kiełki - Kalarepa Czerwona

 

Kiełki - Kalarepa Czerwona

Kiełki - Kapusta Czerwona

Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B,E, H, K, PP.

Kiełki - Kapusta Czerwona

Kiełki - Kozieradka

Kiełki kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniające i odmładzające organizm, stanowią uzupełnienie diety w łatwo wchłanianie białko ...

Kiełki - Kozieradka

Kiełki - Mieszanka Chińska na patelnie

Mieszanka chińska skomponowana jest z gatunków będących częstym dodatkiem w potrawach kuchni azjatyckiej.

Kiełki - Mieszanka Chińska na patelnie

Kiełki - Młody Jęczmień

Kiełki jęczmienia zawierają dużo błonnika który poprawia trawienie...

Kiełki - Młody Jęczmień

Kiełki - Pikantna Mieszanka

Kiełki są zasobne we wszystkie, najbardziej wartościowe substancje, minerały, aminokwasy i witaminy.

Kiełki - Pikantna Mieszanka

Kiełki - Pszenica

Kiełki przenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E.

Kiełki - Pszenica

Kiełki - Rzeżucha

Kiełki rzeżuchy mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, ...

Kiełki - Rzeżucha

Kiełki - Rzodkiewka Red Purple

Nowa odmiana Red Purple o bordowy liściach i czerwono-białych łodygach ma wyrazisty ostry korzenno-orzechowy smak, bogata w substancje odżywcze.

Kiełki - Rzodkiewka Red Purple

Kiełki - Soczewica

Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin,oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten.

Kiełki - Soczewica

Kiełki - Soja

Kiełki soi to wyśmienite źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, wapnia, potasu, żelaza i magnezu.

Kiełki - Soja

Kiełki - Słonecznik

Kiełki słonecznika doskonale nadają się do sporządzenia surówek, sałatek, jako smaczny dodatek do kanapek.

Kiełki - Słonecznik

Kiełki – Brokuł

Kiełki – Brokuł

Kiełki – Gorczyca Czarna

 

Kiełki – Gorczyca Czarna

Kiełki – Lucerna Alfalfa

Kiełki – Lucerna Alfalfa

Kiełki – Mieszanka Łagodna

Kiełki – Mieszanka Łagodna

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.