plen

Sałata głowiasta masłowa Sahim (średnio wczesna)

Lactuca sativa L. var. capitata  

Odmiana średnio-wczesna (okres wegetacji 60-70 dni). Przeznaczona do uprawy wiosennej i jesiennej. Tworzy średniej wielkości, zwięzłe dobrze zamknięte okrągłe główki o ściśle ułożonych liściach. Liście gładkie z ciemno czerwonymi brzegami. Odporna na wybijanie w pędy kwiatostanowe i na choroby. Zawiera sole mineralne oraz witaminę C i A. Nie gromadzi azotanów. Siew wprost do gruntu na głębokość 0,5-1cm w IV-V na zbiór letni i VII-VIII na zbiór jesienny.

Wiosenny

Siew: ¾ IV – V
Zbiór: V –  VIII

Jesienny

 Siew:

½ VII –  VIII

 Zbiór:

 IX – X

Rozstawa:

25 x 30  cm.

 

Nasiona warzyw

Warzywa są jednym z najważniejszych składników diety. Dostarczają wielu cennych substancji odżywczych, w tym witamin i minerałów. W większości są lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego mogą być spożywane także przez osoby na różnych dietach. Doskonale nadają się też do przetwarzania i przechowywania przez wiele miesięcy, dzięki czemu są dostępne w najzdrowszej, surowej postaci przez cały rok. Uprawa warzyw jest możliwa zarówno na skalę przemysłową, jak i w domowym ogródku, a nawet na tarasie czy balkonie. Przedsiębiorstwo Nasienne „TORAF” – producent nasion warzyw – dostarcza nasiona zarówno w małych opakowaniach, jak i w pakietach o większej gramaturze. Pozwala to na wybór takiego zestawu, który zaspokoi potrzeby ogrodnika amatora lub hodowcy na skalę przemysłową.

Producent nasion warzyw TORAF – oferta 

Oferta naszej hurtowni obejmuje nasiona rozmaitych gatunków warzyw w małych opakowaniach. TORAF to między innymi producent nasion warzyw gruntowych, takich jak marchew, pietruszka, por czy seler w wielu odmianach. Oferujemy również nasiona warzyw sezonowych – pomidory, ogórki i paprykę. W asortymencie mamy odmiany papryki California Wonder, De Cayen i kilka innych, a także kilkanaście odmian pomidorów, ogórków, cebuli czy rzodkiewek. Jako producent nasion warzyw dbamy o ich wysoką jakość oraz o urozmaicenie asortymentu. Dlatego nie zabrakło w nim warzyw strączkowych – fasoli, grochów oraz kukurydzy, która zdobywa popularność wśród polskich ogrodników.