Warzywa BIO: nasiona warzyw ekologicznych. Uprawy ekologiczne

Sałata głowiasta masłowa - Królowa Majowych BIO


Odmiana wczesna przeznaczona do wczesnej uprawy w gruncie i pod osłonami. Tworzy duże dobrze zamknięte kuliste główki o jędrnych liściach.

Sałata głowiasta masłowa - Królowa Majowych BIO

Szpinak America BIO (średnio późny)


Odmiana średnio późna, bardzo plenna przeznaczona do wysiewu wiosennego i jesiennego. Rozeta duża, gęsta, liście owalne, mocno pokarbowane, ciemno zielone.

Szpinak America BIO (średnio późny)

Warzywa BIO

Nasiona warzyw BIO to materiał siewny pochodzący z plantacji, na której nie używa się nawozów sztucznych oraz środków ochronnych. Nasiona tego rodzaju nie są także modyfikowane genetycznie. Największą zaletą nasion warzyw BIO jest ich ekologiczne pochodzenie. Zapewniają plon wolny od szkodliwych substancji chemicznych. Rosnąca świadomość ekologiczna sprawia, że pojawia się coraz więcej gospodarstw ekologicznych, gdzie najczęściej uprawiane są różne odmiany warzyw i ziół. Produkcja nasion BIO prowadzona jest zgodnie z wymogami Unii Europejskiej.

Nasiona warzyw ekologicznych

W naszej ofercie znajdą Państwo nasiona warzyw ekologicznych dyni, marchewki, ogórka, pietruszki, rzodkiewki, sałaty i szpinaku. Do uprawy nasion wybierane są odmiany warzyw, które charakteryzują się bardzo dobrą odpornością na choroby i szkodniki. Wybierając nasiona organiczne z naszej oferty mają Państwo pewność, że zostały wyprodukowane w pełni ekologiczny sposób. Nasze nasiona wykorzystywane są zarówno w gospodarstwach ekologicznych, jak i przydomowych ogródkach.