Warzywa BIO: nasiona warzyw ekologicznych. Uprawy ekologiczne

BIO Kapusta pekińska Pacifiko F1 (średnio wczesna)

Średnio wczesna odmiana holenderskiej firmy Bejo, bardzo plenna, odporna na wytwarzanie pędów nasiennych. Do uprawy zarówno z rozsady jak i z siewu wprost do gruntu przez cały sezon.

BIO Kapusta pekińska Pacifiko F1 (średnio wczesna)

BIO Rzodkiewka National 2


Odmiana wczesna do całosezonowej uprawy gruntowej. Tworzy czerwone z białym końcem kuliste, duże, zgrubienia z dużą ilością witamin.

BIO Rzodkiewka National 2

BIO Sałata masłowa głowiasta - Merveille Des Quatre Saisons (wczesna)


Odmiana wczesna przeznaczona do całosezonowej uprawy w gruncie i pod osłonami. Tworzy średniej wielkości luźne główki o jędrnych chrupiących liściach koloru zielonego z czerwono wybarwionymi brzegami.

BIO Sałata masłowa głowiasta - Merveille Des Quatre Saisons (wczesna)

Warzywa BIO

Nasiona warzyw BIO to materiał siewny pochodzący z plantacji, na której nie używa się nawozów sztucznych oraz środków ochronnych. Nasiona tego rodzaju nie są także modyfikowane genetycznie. Największą zaletą nasion warzyw BIO jest ich ekologiczne pochodzenie. Zapewniają plon wolny od szkodliwych substancji chemicznych. Rosnąca świadomość ekologiczna sprawia, że pojawia się coraz więcej gospodarstw ekologicznych, gdzie najczęściej uprawiane są różne odmiany warzyw i ziół. Produkcja nasion BIO prowadzona jest zgodnie z wymogami Unii Europejskiej.

Nasiona warzyw ekologicznych

W naszej ofercie znajdą Państwo nasiona warzyw ekologicznych dyni, marchewki, ogórka, pietruszki, rzodkiewki, sałaty i szpinaku. Do uprawy nasion wybierane są odmiany warzyw, które charakteryzują się bardzo dobrą odpornością na choroby i szkodniki. Wybierając nasiona organiczne z naszej oferty mają Państwo pewność, że zostały wyprodukowane w pełni ekologiczny sposób. Nasze nasiona wykorzystywane są zarówno w gospodarstwach ekologicznych, jak i przydomowych ogródkach.