plen

Nasiona na kiełki: Producent kiełkownic i nasion - TORAF

Nasiona na kiełki - burak ćwikłowy czerwony


Kiełki burak oprócz dużej ilości witamin A, C, B1 zawierają kwas foliowy i dwa rzadkie metale rubid i cez, którego niedobór może powodować złe samopoczucie, rozdrażnienie i niespokojny sen.

 

Nasiona na kiełki - burak ćwikłowy czerwony

Nasiona na kiełki  - gorczyca Sarepska


Kiełki gorczycy sarepskiej charakteryzują się ostrym, wyrazistym smakiem i aromatem. Zawierają w swoim składzie fitoncydy o właściwościach bakteriobójczych oraz uzupełniają braki witaminy B2.

Nasiona na kiełki - gorczyca Sarepska

Nasiona na kiełki - fasola Adzuki


Fasola Adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające właściwości.

Nasiona na kiełki - fasola Adzuki

Nasiona na kiełki - fasola Mung


Fasola Mung króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek.

Nasiona na kiełki - fasola Mung

Nasiona na kiełki - jarmuż czerwony


Roślina zawierająca duże ilości sodu, potasu, wapnia, żelaza oraz witamin: A, C i K. Produkcję prowadzi się najczęściej na kiełkownicy.

Nasiona na kiełki - jarmuż czerwony

Nasiona na kiełki - kalarepa czerwona

 
Nasiona kalarepy czerwonej kiełkują łatwo i szybko a uzyskane kiełki o ciekawym zabarwieniu są pełne smaku i stanowią zdrowy przysmak, bogaty w cenne składniki pokarmowe i witaminy (zwłaszcza A, B, C i E), mikro- i makroelementy.

Nasiona na kiełki - kalarepa czerwona

Nasiona na kiełki - kapusta czerwona


Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B,E, H, K, PP. Zawierają także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów, takich jak jod, mangan, lit i selen.

Nasiona na kiełki - kapusta czerwona

Nasiona na kiełki - kozieradka


Kiełki kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniające i odmładzające organizm, stanowią uzupełnienie diety w łatwo wchłanianie białko i tłuszcze roślinne.

Nasiona na kiełki - kozieradka

Nasiona na kiełki - mieszanka chińska


Mieszanka skomponowana jest z gatunków będących częstym dodatkiem w potrawach kuchni azjatyckiej. W skład mieszanki wchodzą gatunki będące nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka,...

Nasiona na kiełki - mieszanka chińska

Nasiona na kiełki - młody jęczmień


Kiełki jęczmienia zawierają dużo błonnika który poprawia trawienie, a także dużą ilość kwasu foliowego, potasu, magnezu, łatwo przyswajalnego żelaza i witaminy C i B12...

Nasiona na kiełki - młody jęczmień

Nasiona na kiełki - pikantna mieszanka


Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantna kompozycje smakowa. Dzięki różnorodności gatunków wchodzących w skład tej mieszanki zyskujemy w jednej porcji duża dawkę wartościowych substancji...

Nasiona na kiełki - pikantna mieszanka

Nasiona na kiełki - pszenica


Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego.

Nasiona na kiełki - pszenica

Nasiona na kiełki - rukola


Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe.

Nasiona na kiełki - rukola

Nasiona na kiełki - rzeżucha


Kiełki rzeżuchy mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem.

Nasiona na kiełki - rzeżucha

Nasiona na kiełki - rzodkiewka China Rose


Kiełki rzodkiewki dzięki dużej ilości witaminy C, ( zawierają jej 2 razy więcej niż korzeń rzodkiewki), podnoszą odporność organizmu.

Nasiona na kiełki - rzodkiewka China Rose

Nasiona na kiełki – producent kiełkownic TORAF

Kiełki są uznawane za jeden z najbogatszych w składniki odżywcze produktów spożywczych. Chociaż były doceniane już w starożytnych Chinach, w Polsce dopiero od niedawna są powszechnie dostępne w sklepach. Poza najczęściej konsumowanymi kiełkami rzodkiewki czy wielkanocnej rzeżuchy na talerzach pojawiają się też inne gatunki warzywne. Ich walory zdrowotne wynikają z tego, że nasiona, jako zalążek nowych roślin, są niezwykle bogatym magazynem białek, witamin i mikroelementów. W okresie wzrostu zaś przyjmują one formę strawną dla człowieka. Nasiona na kiełki, które oferuje TORAF, są odpowiednio przygotowane do wysiewu, dzięki czemu efekty można uzyskać już po kilkunastu dniach. Są to zarówno nasiona warzyw znanych z polskiej kuchni, jak i inne gatunki.

Oferta nasion na kiełki i kiełkownic

Samodzielnie uprawiane kiełki są lepszą alternatywą dla gotowych produktów, które można kupić w sklepach. Dzięki kontroli wzrostu mogą być spożywane na właściwym etapie i w świeżej postaci, wprost z domowej uprawy. Można ją prowadzić w specjalnym naczyniu – kiełkownicy. TORAF to również producent kiełkownic. Są to specjalne naczynia złożone z kilku szalek, na których można jednocześnie uprawiać różne rośliny. Naczynia są wyposażone w system regulowania poziomu wilgoci oraz wentylację.

Nasiona na kiełki, które znajdziecie Państwo w asortymencie to m.in.: rzeżucha, pszenica, czerwona kapusta, kozieradka czy gorczyca czarna. W ofercie mamy też nasiona soi, słonecznika oraz różnych mieszanek. Producent kiełkownic poleca również naczynia do domowej uprawy.

Nasiona na kiełki — duże opakowania

Jesteś fanem domowej uprawy kiełków? W naszej ofercie znajdziesz duże opakowania nasion kiełków popularnych warzyw, jak również mieszanek, dzięki którym wyhodujesz ulubione przysmaki. Nie od dziś wiadomo, że są one cennym źródłem witamin i mikroelementów, a do tego świetnie smakują, stanowiąc urozmaicenie codziennej diety. Skorzystaj z zakupu dużego opakowania, aby mieć zawsze pod ręką zapas nasion potrzebnych do wysiewu. Już w kilka dni możesz dzięki nim cieszyć się porcją zdrowia na Twoim talerzu. Sprawdź m.in., nasiona na kiełki młodego jęczmienia, jarmużu, czerwonej kalarepy czy fasoli mung, a także mieszankę pikantną czy rukolę. Smacznego!