Bakłażan Tsaksoniki

Oryginalna odmiana oberżyny o dekoracyjnym wyglądzie i maczugowatych, białych owocach z fioletowymi smugami. Biały, delikatny w smaku miąższ owoców obniża poziom cholesterolu i jest bogatym źródłem błonnika oraz magnezu. Owoce zbiera się niedojrzałe, (około miesiąc po kwitnieniu) i spożywa smażone, duszone lub grillowane. Siew w szklarni lub do doniczek na parapecie okiennym w II-IV. Siewki w fazie pierwszej pary liści przepikować do doniczek. Na miejsce stałe sadzić po 15 V.

Opakowanie: 1
Siew: II- V
Zbiór: VII-VIII
Rozstawa: 50 cm x 60 cm

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.