Dynia Uchiki Kuri

Uchiki Kuri, (synonim Hokkaido), to japońska odmiana dynia charakteryzująca się jadalną skórką, wczesnym okresem dojrzewania i wyjątkowo przyjemnym smakiem przypominającym pieczone kasztany. Owoce o kształcie dużej cebuli osiągają wagę około 1,5 kg. Nadaję się do długiego przechowywania. Dzięki zwartej bezwłóknistej konsystencji świetnie nadaje się do duszenia, gotowania, sałatek, a także grillowania, a dzięki znacznym przyrostą pędów także do obsadzania płotów i altan. Jest bardzo zdrowa ze względu na wysoką zawartość prowitaminy A, wyższą niż w marchwi. Siew IV-V nasiona położyć płasko i wcisnąć lekko w ziemie. Temp. kiełkowania15 - 25°C.

Opakowanie: 3g
Siew: IV-V
Zbiór: VIII-IX
Rozstawa: 100 x 150 cm

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.