Burak Opolski 100 g.

Beta vulgaris  L. 

Odmiana bardzo plenna o wydłużonych korzeniach z zaokrągloną nasadą. Wyróżnia się smakowitością i intensywnie wybarwionym miąższem z dużą zawartością betaniny. Przydatna do bezpośredniego spożycia, przechowywania oraz przetwórstwa. Wysiew na głębokość 2-3cm od  początku IV do początku VII.

Siew: ½ IV- początek VII
Zbiór: VII- początek XI
Rozstawa: 30-50 x 3-5 cm


Pakowane w opakowanie typu DOYPACK z zamknięciem strunowym.

Zalety zamykania strunowego:

  • ochrona przed rozsypaniem
  • ochrona przed zawilgoceniem produktu
  • możliwość wielokrotnego, szczelnego zamykania

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.