Roszponka 100 g.

Valerianella locusta

Roślina wytwarzająca rozety jadalnych, drobnych liści, które zawierają dużo witaminy C oraz z grupy B, karoten i sole mineralne. Doskonały dodatek do sałatek, posiekanego jajka, dobrze smakuje zestawiona z grejpfrutem i pomarańczą. Odporna na mróz można ją zbierać z pod śniegu. Okres wegetacji 2-3 miesiące.

Siew: połowa VI - VIII
Zbiór: VI - X
Rozstawa: 15-20 x 8-10 cm

 
Pakowane w opakowanie typu DOYPACK z zamknięciem strunowym.

Zalety zamykania strunowego:

  • ochrona przed rozsypaniem
  • ochrona przed zawilgoceniem produktu
  • możliwość wielokrotnego, szczelnego zamykania

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.