Przepisy kulinarne

Kiełki MIESZANKA CHIŃSKA

 

Składniki:
Porcja dla 2-4 osób

  • 10 dużych jaj
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 2 szklanki kiełków mieszanki chińskiej
  • 1 pęczek szalotki lub szczypiorku
  • 1 szklanka drobno startej marchwi
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka wody
  • 2 łyżki oleju sojowego

Przygotowanie:
Czas przygotowania: 40 minut
Na patelni rozgrzać olej, dodać marchew z odrobiną soli i pieprzu, lekko ją udusić. W dużej misce ubić jajka z dodatkiem mąki kukurydzianej, dodać marchew, pokrojoną szalotkę, drobno posiekany szczypior i grubo posiekane kiełki oraz przyprawy. Rozgrzać piekarnik do 180oC, przygotować blachę do pieczenia babeczek posmarować ją lekko olejem, wylać przygotowaną masę na blachę i piec 25-30 min. Po upieczeniu omlety w formie małych babeczek podawać z mixem sałat i odrobiną sosu sojowego.

kielki-mieszanka-chinska

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.